top of page
Пошук

Що подивитися німецькою?


Маленька підбірка фільмів для приємного вечора :)

Без особливих прелюдій: фільми зі списку тим чи іншим чином зайняли особливе місце у моєму серці і я однозначно раджу переглянути всі. Будуть веселі, романтичні, історичні, ті, які проймають до глибини душі.


Зберігате та насолоджуйтесь. авторка статті: Іра Зарицька



Фільм про те, як легко повторювати помилки, та про їхню ціну. Заснований на реальних подіях з легким вкрапленням художнього вимислу. Просто погугліть про психологіний експеримент під назвою “Хвиля”. Сильно, чітко, по-німецьки.



Двоє пристрасних вчених досліджують світ, кожен своїм способом: хто математичними формулами, а кому треба перемацати на спробувати все на смак. Скажу чесно: книжку ми читали в університеті, і це було унило. Але гляньте на цю картинку! Це ж просто OMG! (німецькою звучить не так феєрично)



Я би сказала, що цей фільм про любов у багатьох можливих проявах. Дуже світла майже комедія про те, як у одній із квартир кілька років після падіння стіни досі продовжується епоха DDR. Як, чому, навіщо, що відбувається?



Ой, тільки не починайте фукати і оце все: Ґьоте, унило, поезія, старі пердуни. Фільм загалі не про стереотипні уявлення. У ньому показують молоді та прекрасні роки молодого поета: справи з університетом, кохання, дружба. Таке враження, що після перегляду виростають крила, аж настільки хочеться жити! І так, є на ютубику у наявності.



Ви думаєте, у Львові айтішніки зажралися? Пффффффф. На німецьких он гляньте. Їм настільки добре живеться, що на п’яну голову вирішили собі челендж зробити: у них забрали абсолютно усі речі, протягом 100 днів вони мають право зі складу взяти лише 1 річ на день. Купувати нічого не можна. Але фільм далеко не про матеріальні блага.



У вас є мрія. Ви знаєте, як її досягнути. Ви вже за півкроку до настільки бажаного. І раптом ваше тіло вас підводить настільки, що між вами та мрією з’являється майже прірва. До слова, фільм теж на реальних подіях заснований, наприкінці навіть покажуть прототип головного героя.


2 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Маленькі та страшні

Короткі слова німецької, яких бояться студенти Сьогодні поговоримо про те, що наводить жах на тих, хто вчить німецьку, чи не більше (але явно не менше), ніж артиклі. Це *місце для страшної музики* мод

Емоційні вигуки

Більше яскравості в строгу німецьку авторка статті: Іра Зарицька Давайте ми собі уявимо, що ми знаємо німецьку. І що можна реагувати, як проста жива людина, а не ідеальний запис аудіо для книжки. Для

Не бійтесь керування дієслів

Пссс, тут зручні шпаргалки авторка статті: Іра Зарицька Керування дієслів - це така штука, коли дієслово після себе хоче або певний відмінок (дуже часто це Akkusativ), або прийменник і відмінок, або

bottom of page